2013. február 10., vasárnap

4. fejezet - Ha választhatnál, te milyen fa lennél?

Lana ledöbbenve bámult maga elé. Sosem képzelte, hogy egyszer azon kapja magát, hogy azt kívánja, bár megszerezhetne egy férfit, pont egy szegényt. Lenézte őket, mégis ebben a fiúban annyi rejtélyt vélt felfedezni, amiknek titkát tudni akarta. Így eltervezte, hogy az információkat így vagy úgy, de megfogja szerezni.

Dean feszültebb volt ezen a hétfői napon, mint bármikor, ahogy rápillantott nem törődöm módon Lanara, megsajdult a szíve. Nem akarta, hogy hozzányúljanak a házukhoz, sőt az egész faluhoz, de ki ő, hogy ezt megakadályozza? Az angol órája alatt, csak rajzolt különféle labdákat, hasonlókat a dolgozatlapjára. Nem érdekelte mit szól ahhoz a tanár. Egy hirtelen ötlettel vezérelve fölpattant az óra közepén, és egyenest az ajtóhoz ballagott.

- Mr. Roberts, ezt mégis hogy képzeli? - jajveszékelt a tanárnője. Dean elhallgatott, észrevette, hogy az osztály mind őt figyeli kíváncsi szemekkel, mintha mindezidáig ezt várták volna. Deannel sosem volt semmi gond, csendes volt, jó tanuló, és mindenki az a pillanatot várta, hogy végre a Roberts fiú is félrelépjen a tanárok szemében.

- Mrs. King, levegőre vágyom! - nézett kőkeményen a nő szemébe, akit majd szét vetett az ideg, hogy az eddigi legjobb diákja ilyen tiszteletlen lett vele, mindezt pedig az összes tanuló szeme láttára.

- Én is levegőre vágyom, ugyanis semmi kedvem olyan diákok mellett lenni, akik még csak nem is tisztelettudóak. Nagy szó, ha egyáltalán tudtok százig számolni - nézett farkasszemet az osztályban vigyorgó diákokkal. - Ti még csak gyerekek vagytok! Ha nem tanultok mi lesz belőletek? Megmondom én! Az ég világon semmi! Nekem is van jobb dolgom, mint az hogy ilyen kétbalkezes hülyékkel bajlódjak - Dean a kilincsre helyezte a kezét, ugyanis annyira fojtogatta őt a levegő, valamint a tanárnő erős parfümje, hogy legszívesebben hanyatt homlok menekült volna ki a világból. Mrs. King a Roberts fiú felé fordult. - Most pedig megkérlek, mint az egyik legjobb tanítványomat, hogy ülj le és írd meg a dolgozatod, azután esetleg beszélhetünk mi miatt is vagy ilyen feszült - mosolygott kedvesen, már sokkal higgadtabban a fiúra. Ő volt az egyedüli tanárnő a fiú edzőjén kívül, aki szerette a Deant. Mrs. King kissé őszes hajjal rendelkezett, hiszen már a negyven-ötvenes éveit élte. Ennek ellenére is karcsú volt, mindig fekete vagy barna kosztümben jelent meg. Haját kontyban hordta és mindig egy aktatáskával járt, bárhová is ment. Zöld szemei a fekete keretes szemüvege mögül kedvesen villogtak az emberekre. Mindenki kedvelte, ám őt is gyorsan ki lehetett hozni a sodrából.

Dean nem törődve Mrs. King szavaival kilépett a folyosóra, nem érdekelte semmi más, csak az hogy a friss levegőn lehessen. Egyenest a bejárati, számára inkább kijárati ajtóhoz rohant. Ott megpillantotta Lana édesapját, amint az igazgatóval cseverészik, úgy döntött kihallgatja egy részét a diskurálásuknak.

- Pontosan igazgató úr! - értett egyet Mr. Evans.

- Mondja, kérem mikor is szeretné elkezdeni a falu felújítását?- kérdezte a Dean szerint kissé fölényes ember.

- Szerintem már holnap hozzá láthatunk! A polgármester már aláírta a szükséges iratokat, ugye?

- Természetesen. Szóval először az iskola, aztán a falu? - kérdezte kíváncsiskodóan az igazgató, ő nem olyan volt mint a Robertsek, ő azt akarta, hogy minél kevesebbet kelljen dolgoznia és mégis mindent megkapjon.

- Igen, az iskolát már holnap megkezdjük, az épülettel semmi probléma nincs, csupán a felszerelésekkel, ezt pedig egy-két nap alatt be lehet ide helyezni, a falut pedig holnap után kezdik a munkások.

Dean kissé megijedt amikor ezt meghallotta. Két napunk van, addig el kell intézni valahogy ezt. Nem nyúlhatnak se a mi házunkhoz, se a szomszédokéhoz. Nem fogom engedni - gondolta magában a fiú, majd gyorsan leszaladt a lépcsőn, így szembe találta magát a két férfival.

- Fiam, csak nem lógsz az óráról? - nézett farkasszemet a Roberts fiúval Mr. Cooper.

- Kicsit rosszul voltam, levegőre kell mennem.

- Micsoda kifogás! - grimaszolt Cooper, ám ezt a megjegyzést a fiú eleresztette a füle mellett és egyenest az udvarra ment. Egyenletes léptekkel indult meg az iskola legöregebb és egyben legmagasabb fájához. Elkapott egy ágat, és felmászott rá, majd így tovább, már jó magasan járt, amikor meghallott egy női hangot.

- Nem fogsz leesni?

- Attól függ ki kérdi! - válaszolta a fiú, és megállapodott az egyik ágnál, ezután leült rá, onnan figyelte a lányt.

- Lana Evans - válaszolt kedvesen a szőkeség. - Mit keresel odafönt?

- Mit keresel itt kint?- hárította el a kérdést a fiú, ám a lány csak megrántotta a vállát.

- Tesi órám van és az iskolát futom körbe párszor - próbált felmászni a fára és mint kiderült nem igazán ment neki. - Segítesz?- pillantott föl reménykedően a kosaras fiúra, aki csak megrázta a fejét.

- Úgy hogy tanulnád meg?

- Igaz - sóhajtotta a lány, viszont egyáltalán nem tetszett neki a válasz. Ám a fiú annál inkább, és kifejezetten örült neki, hogy végre hajlandó volt beszélni vele vagy egyáltalán rá nézni.

- Már megint tesiórád van?

- Formában tartom magam - kacarászott a lány, mialatt megigazgatta magán a ruháját. Így akarta felkelteni Dean figyelmét, de ez újra balul sült el. A fiú éppen a távolba meredt, nézte a sűrű fák keretezte sötét utat, ami az iskola háta mögött a végtelenbe nyúlva tűntek el a ködös horizonthatár éles peremén, mint amolyan két egymásba futó pont, amelyek élesen ragaszkodnak egymáshoz és örökkön örökké együtt futnak egy olyan helyre, mely soha nem érhet véget. Lágy szellő lengedezett, alig mozdulnak a faágak, ahogyan csöndben ücsörgött rajtuk és a csendben csak néha egy - egy hangosan sikoltó földre esve roskadozó ágacska reccsenése töri meg, mely Lana lábai alatt ellenkezve porlad el. A szellő beszökik Dean fekete színű pulóvere alá és végig borzongatja a hátát, végül a nyakánál talál kiutat, hogy tovaszaladjon a mellette eltűnt, elképzelt álomképbe. A kezei erősen keresztbe téve feszülnek mellkasa előtt, ahogy határozottan bámul a semmibe egészen a horizonton túlra, ahol egy másik világ integet vissza nevetve, egy világ, amely csak rá vár. - Mond csak Lana, ha választhatnál, te milyen fa lennél? - kérdezte tőle, ahogy egy pillanatra felé emelte a tekintetét, az arcáról azonban semmi más nem olvasható le, csak egy érdeklődő mosoly a fa árnyékában hűsölögve.
Lana szemöldöke a homlokáig szökött a meglepettségtől, a szeme sarkában apró pici ráncok jelentek meg, a szája széle pedig megremegett, alig látható jelek, teljesen észrevétlenek lennének, azonban elkönyvelhető ezáltal, hogy eltöprengett a kérdésen. Még szeme csillogása is megváltozott.

- Ez valami stréber, csajozós szöveg? - nevetett fel hangosan és cinikusan.

- Nem, ez valami kíváncsi szöveg - Dean nekidöntötte hátát az egyik vaskosabb faágnak, midőn kezeit keresztbe fonta újra megfeszülő mellkasa előtt, és kissé cinikus mosolyától pompázott az arca.

- Ó, hátha így állunk, akkor azt hiszem a gyümölcsfa. Minden évben újra és újra kivirágzik és édes gyümölcsök hadának ad ismét életet. Aaronnal van, hogy elmegyünk néha nagyihoz, neki van cseresznyefája és gyűjtünk egy nagy tálnyit, bár ő inkább azon szokott nevetni, amikor fülbevalót készít nekem belőle - mosolyodott el a lány az emlékeit felidézve, ahogyan a cseresznyedarabok a fülén lógtak, mindeközben a fáról leeső száraz vesszők a hajában landoltak.

- Gyümölcsfa - ismételte utána a fiú, viszont a hangját elnyomó hangos csörgés adta tudtára, hogy ideje mennie. Lassan kúszott le a fáról, majd a végén nagyot ugorva intett egyet a lánynak, ám az elkapta a kezét, ezzel marasztalva őt.

- Várj! Ha te választhatnál, milyen fa lennél?

A fiú őszintén elmosolyodva tekintett fel az égre, szemlélve a természet csodáit, majd újra Lanan pihentette a tekintetét. A kezét kivette a lányéból, majd megnyalta a szája szélét, mielőtt válaszolt volna.

- A gesztenyefa. A termése tükrözi a világon élő összes ember személyiségét. Külsőleg mind szúr, fájdalmat okozva ezzel másnak, de belül vannak azok a bizonyos értékek - válaszolta egyszerűen, majd egy mély levegő után faképnél hagyta a lányt, aki alaposan eltöprengett a szavain.

-Jobban vagy már?- hangzott fel Mrs. King kedves hangja Dean háta mögül, miközben bemasírozott a terembe, ahol a következő és egyben utolsó óráján fog részt venni.

- Köszönöm tanárnő, sokkal jobban.

- Ennek örülök, annak viszont nem, hogy az óráról kirohantál. Megmondhattad volna, akár négy szem közt is, hogy problémád van. Esetleg valami családi ügy? - mosolygott rá törődően az asszony. Mrs. King ismerte Deanék szegényes családi körülményeit, és sokszor segíteni is akart rajtuk, ám a Robertsek illedelmesen visszautasították, túlságosan makacs emberek voltak ahhoz, hogy elfogadják a másik segítségét. Nem akarták, hogy rajtuk jótékonykodjanak.

- Nem Mrs. King, semmi ilyenről nincs szó.

- Nos, rendben, ha nem akarod elmondani, nem nyaggatlak, de elmondom neked, hogy ezesetben mivel most fordult először az elő, ezért nem kapsz igazolatlan órát, viszont még egy ilyen és... - hagyta félbe a mondatot, hisz elkönyvelte magában, hogy a fiú értette mire céloz.

- Ashley! Bejehet kapcsojni a tévét? Mesét akajok nézni - vihorászott a kis Emily, miután a két gimis végre hazatért.

- Hát persze hogy belehet! - adott puszit hugicája arcára, aki felugrott a kissé kopott kanapéra és nézte a lusta Garfieldet. - Azért el ne tanuld tőle, hogyan kell lustának lenni! - nevetett fel Ashley. Le akart huppani testvére mellé tévézni, hiszen végzett a házimunkával, amikor megszólalt a csengő. Ashley akár egy rugó, úgy pattant föl és az ablakhoz rohant, ahol kipillantott és széles mosolyra húzta száját, amikor megpillantotta azt az illetőt, akibe szerelmes volt, és mint kiderült már az elején, kapcsolatuk halálra van ítélve. Mondhatni kirepült a házból, és a nyakába vetette magát az Aaronnak nevezett fiúnak, akivel ma találkoztak először. Hiszen ő is új diák volt a suliban és első látásra beleszeretett.

- Aaron - borult a nyakába, majd egy puszit lehelt az arcára.

- Mi a helyzet gyönyörűm? - mosolygott rá csábosan, amibe Ashley majd bele pirult, így inkább csak megrántotta a vállát.

- Az klassz! Mond csak eljönnél velem valahová?

- Hová? - kérdezte a lány kíváncsian csillogó szemekkel.


- Ó, az titok! - adott puszit Ashley szájára aki ettől tetőtől talpig elvörösödött. Felforrósodott a bőre, sőt szinte lángolt. Annyira, hogy még válaszolni sem tudott a kérdésre, így csak bólintott, és beszaladt a házba, hogy magára öltsön egy megfelelő ruhát, és a haját is kifésülte. Ezalatt Aaron fekete Ferrarijának támaszkodott karba tett kézzel és úgy várta a lányt. Aaron, Lana testvére volt és amikor megpillantotta a Ashleyt az iskolában felkeltette az érdeklődését, és látta, hogy a lányt is nagyon érdekli ő, sőt... mint kiderült, Dean Roberts húga.

14 megjegyzés:

  1. nekem nagyon tetszett bár lana kissé gonosz módszerekhez folyamodik egy pasi szerzéséhez de hát nem nagy sikerrel szerintem.
    dean-nek leginkább azon jár az esze hogy hogy fogják megállítani a változtatásokat nem egy lányon akinek a családja próbálja tönkre tenni az ő családjának meghitt napjait.
    lana öccse nyíltan kimondom egy kicsit bunkónak tűnik és nem túl szimpatikus eset!de a történet nagyon tetszik várom a kövit!!
    xo xo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia veronika<3
      ennek örülök. Igen, nos Lana a piszkos kis trükkökhöz van folyamodva ami annak tudható be, hogy még egyetlen olyan férfival sem találkozott életében, aki nem akarta őt magáénak tudni, vagy akár egy szemérmes pillantást rá vetni. Dean pedig nem ezek közé tartozik így nehéz őt megszereznie.
      Lana öccse bunkó? Hát inkább amolyan nőcsábász tipus, de majd közelebbről megismeritek.
      puszi

      Törlés
  2. Szia csajszi ♥
    Nekem kifejezetten tetszett ez a rész mondjuk melyik nem? xD
    Nagyon szeretem ezt a történetet tőled, és főleg Deant benne olyan kis cuki *-*
    Jól tette, hogy beszólt az osztálynak és fás jelenet nagyon szép volt attól függetlenül, hogy Dean nem vette észre Lanat xD
    Mikor lesz már a csók és khmm az összemelegedés?
    Nah és ott van Aaron Lana testvéreként igazi nőcsábász mi? xD
    Remélem nem használja ki Ashleyt :P
    Siess a kövivel..
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóra<3
      Óh, köszönöm♥ Tudom, hogy szereted, hisz annyiszor elhajottad már, hogy két kezemen nem tudnám megszámlálni. Dean, hát lassan úgy érzem hogy még a végén bele esel :D ja várj, az nem lehetséges.. nem hagyom xD
      Dean nagyon csendes vagyis nem, hanem inkább amolyan "csak akkor szólok közbe ha nekem is közöm van hozzá".
      Ejjj Dóra, csók-összemelegedés? Hát nem akarok neked negatívumot mondani, de muszáj ugyanis az még nagyon-nagyon messze van.
      Aaron, így van.. egy igazi nőfaló :D Dehogy is, vagyis eleinte igen, majd meglátod.
      puszi

      Törlés
  3. Szia csajszi! <3
    Már vártam az új részt és nagyon tetszett. Az eddigiek közül, nekem ez volt a kedvencem. Dean végre kilépett abból a beskatulyázott énjéből, ami nekem kifejezetten tetszett. Kedvenc jelentem az volt, amikor a fán ücsörgött és megjelent Lana, aki bármennyire is akart vele beszélgetni, nem tudott, mert nem tud fára mászni. Ez vicces volt, mégis aranyos. Na és itt van Aaron, aki még rejtélyes számomra, de kíváncsi vagyok, hogy milyen személyiség. Arra is kíváncsi vagyok, hogy Lana milyen újabb tervet talál ki, hogy megszerezze Dean-t, és hogy a testvérek mit találnak ki a felújítások ellen. Siess a folytatással, már várom.
    Puszillak <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lonzita<3
      Köszönöm szépen és örülök hogy vártad, és hogy ez volt a kedvenced. Nem lépett ki, hisz ő ilyen volt. csak Lana beszélt hozzá és Dean nem bunkó ezért is beszélgetett vele. A fára mászás nos az egy rögtönzött ötlet volt, de örülök, hogy elnyerte tetszésed.
      Aaron mint az előbbi komizónak is említettem, egy igazi nőcsábász. és a következő áldozata bizony a szépséges Roberts lány.
      Lana sok trükkhöz fog még folyamodni,de ezeket nem árulnám el.
      puszillak

      Törlés
  4. Szia Lana <3
    Nagyon tetszett az új rész :D
    Szegény Dean-t továbbra is nagyon sajnálom, hogy ennyire kiborult ettől az egésztől amit Lana apukája tervez. Az igazgató egy idióta, látszik rajta, hogy nem érdekli mi lesz másokkal csak neki legyen jó. Lana aztán megint hoppon maradt. De legalább Dean most beszélgetett vele. Örülök neki, hogy a tanárnő nem írt be igazolatlant Deannek, ahogy annak is, hogy ennyire törődik a fiúval és a családjával. Ashley nagyon aranyos lány továbbra is. Érdekes, hogy Lana az egyik testvérén keresztül akar közelebb kerülni Deanhez, de azért remélem, hogy Aaron beleszeret, majd Ashleybe. Én el tudom képzelni, hogy így lesz.
    Siess a frissel, mert már most alig várom :D
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia<3
      Ennek nagyon örülök! :)
      Dean gyűlöli ha sajnálják, szóval ne tedd :D Az igazgató valóban egy idióta és teljesen egyetértek veled. Lananak most nagyon nincs szerencséje és mindig próbál beszélni a fiúval aki inkább lerázza mintsem beszéljen vele. Igen, Mrs. King nagyon kedves nő és annak örülnék a legjobban ha nekünk is ilyen tanárnőnk lenne. Ashley ő Ashley, minden női tulajdonsággal el van látva. Lana piszkos trükkjeihez tartozik ez is, hogy Ashleyt elvonja Deantől míg ő a fiúval beszél vagy közeledik hozzá, és ne tudja a barna lány az ígéretét betartani. Aaron érzései hét pecsétes titok.
      puszi

      Törlés
  5. Szia!
    Nagyon vártam ezt a részt, és meg is érte!
    Bárcsak Dean és a családja kitalálnának valamit, a felújítások ellen.
    Remélem, hogy így lesz!
    Bár az, hogy Ashley-nek nem ad esélyt Dean kicsit fura!
    Nagyon várom a kövit, szóval siess!
    Puszillak! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dorka<3
      Ennek kifejezetten örülök. Ki is fognak idővel. Miben kellene Ashleynek esélyt adni Deannek? Már ne haragudj, de nem értem a kérdést.
      igyekszem. puszi

      Törlés
  6. hali

    elöször egy kis kritika de igérem nagyon kicsi MAGYAR ora nee máár komoly ne haragudj de ez nee akor legyen angol hisz a nevek a lapján ez a természetes
    nos fára mászni én sem tudok de ha Daen-en mulik nem is fogok megtanulni
    Ashley na nagyon kiváncsi vagyok mennyire is vak az a bizonyos szerelem na és a drága bátyo mit fog szolni ??
    várom a kövit
    üdv
    Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia reni!
      Igazad van, át is javítom valami másra. Dean egyébként sem vonzódik annyira a Lanahoz, nem érdekli mit csinál stb... és ezért nem segített neki.
      Ashley pedig mindig elveszti a fejét amikor gazdagokkal van körül véve, és ez sajnos kihat a szerelmi életére is mint látjuk. A drága bátyónak pedig lesz néhány keresetlen szava. :)
      igyekszem hozni. puszi

      Törlés
  7. Szia!

    Elolvastam a történetet és eddig nagyon tetszik. Ötletes és jól megírt. Dean karaktere szimpatikus, kíváncsi vagyok, hogy mi húzódik a gazdag ellenességének a hátterében. A húga meg egy kis cukorfalat, főleg a kiejtésével. Az halálos, megtudnám zabálni :)
    A kibontakozó ki-kinek tetszik, ki-kibe szerelmes vagy sem szálak alakulására pedig kíváncsi vagyok :) Így a folytatásra is, amit várok.

    Egy furcsaság volt a számomra benne, ami miatt elnézést, hogy leírom. Max. vessetek mágiára érte, hogy megint ilyet teszek, de nem bántásnak szánom.
    Szóval nekem a kosár meccs nem volt élet szerű. Mármint ha Dean egyedül volt a lány csapat ellen és nem segítettek a többiek, akkor elvileg fizikai lehetetlenség nyernie, mert a lányok létszám fölény miatt le kellett volna "teperniük".
    Remélem nem bántottalak ezzel meg, mert nem állt szándékomban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit!
      Ennek nagyon örülök. Nos igen Dean kisebbik húga mindenki számára kedvenc. A kibontakozó szerelmi szálak pedig érdekesek lesznek. Ezt megígérhetem. Hamarosan készen leszek az 5. fejezettel is, de arra még kell várni picit. A "kritikának" pedig örülök, mintsem haragszom, hisz elmondod mi volt benne rossz illetve jó, igaz utóbbinak jobban örülök, de ha előbbit írtok azért sem haragszom, hisz így legközelebb már nem véthetek hasonló hibát. Dean azért tudott legyőzni egy teljes lány csapatot, mert hihetetlenül jó futó valamint, kiváló kosaras, szóval igazi sportos alkat. Míg a lány csapat egyrészt nem volt formában, másrészt pedig nem volt esélyük Dean ellen. De ha neked szúrta a szemed, akkor legközelebb hitelesebbre írom. És természetesen nem bántottál meg. =) Sőt, remélem még igenis sok kritikát fogsz nekem írni, hisz azok által tanulok.
      Puszillak<3

      Törlés