2013. március 2., szombat

7.fejezet - Probléma megoldva?

Az Evans testvérek meglepetten hallgatták a Roberts fiú mondandóját. Ashley pedig letaglózva állt és nem tudta mit tegyen, ennél nehezebb helyzetben még sosem volt. A bátyját vagy a szerelmét válassza? Nehéz elhatározás után Dean után szaladt, remélvén, hogy elfelejtik az előbbi vitájukat.

 - Dean! Várj! - ragadta meg testvére karját, aki dühösen fordult felé, de amint meglátta húga elkeseredett arcát megenyhült szíve.

- Ne haragudj rám - suttogta mereven állva a lánynak - csak ideges voltam, és tudod, hogy olyankor olyan vagyok, mint aki nem normális - sütötte le a szemét, mert szégyellte, hogy olyan könnyen kikelt magából.

- Én nem haragszom rád, és nem is akarok, de kérlek, én szeretem őt... - nézett rá boci szemekkel, majd kibuggyant egy könnycsepp a barna szemekből.

- Mi a garancia, hogy ő is hasonlóan érez irántad? - szorította ökölbe kezét, ugyanis nem bírta nézni, hogy húga sír, aki mindig rejti könnyeit.

- Csak tudom, legbelül tudom - markolászott a szíve táján. Fájtak neki Dean szavai, de tudta, hogy igaza van. Ők akarják tönkre tenni az életüket, ő meg még Aaronnal akart összejönni. Annyira megakarta védeni bátyját a szőke nőszemélytől, kinek még a szeme se állt jól, hogy észre sem vette, hogy ő maga sétált bele az ellenség csapdájába, beleszeretett Aaronba. De Ashley száz százalékig meg volt róla győződve, hogy a fiú nem akarja kihasználni, hogy tényleg szereti őt.

- Ashley, én... figyelj! Tudnod kell, hogy rám bármikor számíthatsz, mert én tényleg szeretlek, de ennek a ficsúrnak én nem ismerem az érzelmeit, és szerintem még ő maga sincs tisztában vele!

- Pontosan, nem ismered, de kérlek engedd, hogy vele legyek - gurult le egy könnycsepp a lány arcán, amit azonnal le is törölt.

- Ez nem rajtam múlik - vonta meg vállát Dean majd megfordult s hazafelé vette az irányt.

- Miért keserítenénk meg az ő életüket? - ráncolta szemöldökét Aaron, mert fogalma sem volt, hogy a Roberts fiú min volt annyira felakadva, tudtával csak annyi baja volt, hogy a húgával van, semmi több, de ezek szerint más is van, amiből ő szokás szerint megint kimaradt.

- Apa... - nyögte ki fájdalmasan Lana - Felakarja újítani az egész falut, de ezek szerint nem mindenki örül neki - húzta el a száját kelletlenül, nem bírta felfogni ép ésszel, miért nem örülnek neki, hogy nem egy olyan poros koszos viskóban fognak élni, hanem egy háznak mondható lakban.

- És ebbe engem mikor akartatok beavatni?- kérdezte az Evans fiú felháborodva, mert őt minden buliból kihagyta a családja, és ez őt bizony rosszul érintette.

- Nem tudom - vonta meg vállát, majd bement a villába, hogy élvezze a már megszokott luxus körülményeket.

- Nem tudja - gügyögte maga elé Aaron felháborodva, mialatt leült egy székre - Istenem, ez a szőkeség az agyra is kihat!

Dean feldühödve rontott be a házukba, nem értette, hogy Ashley hogy lehet olyan naív, hogy egy ilyen kis mitugrásszal van. Netán elmentek neki otthonról? Miután átlépte a konyha ajtó küszöbét szülei felháborodott és mérges tekintetével találta szembe magát.

- Dean Roberts! - csapott az asztalra dühösen az édesanyja - Mégis, hogy merészelted Emilyt itthon hagyni egyedül?

- De anya, én nem cináltam szemmi josszat! - szólalt meg az említett, és védelmezőn, szorosan átölelte bátyját, egyrészt mert az ő párján állt, másrészt örült neki, hogy végre egyedül volt otthon, mint ahogy a nagyok szoktak.

- Kincsem, tudom, de bármi rossz történhetett volna - szólt hozzá negédes hangon, mialatt ölébe vette a csöpséget.

- Ne hajagudj já, csak a csajádunkat védte - súgta Mary fülébe, akinek e mondat elhangzása után a döbbenet ült ki az arcára, mert habár Emily lánya kicsi volt annak ellenére is nagyon értelmes és a vele egykorú gyerekektől eltérőn ő nem hazudott és nem tett kárt semmilyen bútorban vagy más tárgyban.

- Mi az hogy védte?

- Anya, apa - kezdte mondandóját Dean - mondanom kell valamit. Az iskolába érkezett egy család, Evansék, és azok valamiféle alapítványt nyertek, így az egész falut újjá akarják tenni, a sulit holnap, a falut pedig már holnapután megkezdik átépíteni.

- Tessék? - kérdezett vissza Mary, mintha nem értette volna fia mondandóját - Nem, az nem lehet - rázta fejét majd férjéhez bújt - Robert, ezt nem tehetik - könnyesedtek el a nő barna szemei, mialatt férje vígasztalón átkarolta.

- Sss - nyugtatgatta - nem lesz semmi baj!- ő maga sem tudta miért mondja ezeket a szavakat, hisz ha felmérték a helyzetet, óriási gond volt.

- Fiam, ismered azokat az embereket? Beszélnem kell a családfővel! - jelentette ki keményen Robert, miközben feleségét csitította.

- Igen, egy pillanat és jövök - ugrott el a vezetékes telefonjukhoz, mellyel fölhívta Ashley mobiltelefonját, ugyanis a barna hajú lány mindig saját készüléket akart, amit nagy nehézségek árán meg is kapott.

- Itt Dean - szólt bele a fiú a telefonba, mikor húga megnyomta a zöld gombot.

- Mi a baj? - hangzott föl testvére hangja.

- A drága kis udvarlód apjával akar beszélni a miénk, esetleg megtudod adni annak a telefonszámát?

- Azt hiszem meg, csak várj egy picit - a lány pár perces csönd után újra beleszólt a telefonba és úgy tűnt nagyon aggódik, de ennek Dean kivételesen örült is, hisz ne vakítsa el húgát a rózsaszín köd, hanem lásson tisztán és vegye észre hogy Aaron csak kihasználja - Meg is van - miután elmagyarázta hogy az Evans testvérek édesapja, Leonard számát, és hogy mikor ér rá, mikor van a nőivel, valamint üzleti tárgyaláson.

Dean teljes szívéből meggyűlölte azt a bandát, ahová gyalázatos módon bemerte tenni a lábát. Szégyellte magát, hogy úgy kikelt magából egy idegen lakásban, környezetben, hogy az a tisztességes és dolgos fiú ennyire mélyre süllyedt, de, ha visszatudná forgatni az időt akkor is megtette volna. Na jó, talán finomabb módszerekhez folyamodva s nem leordítva fűt-fát, de akikhez szólt azok meg is érdemelték. Amikor letette a telefont kezébe vette a papírcetlit amire lejegyezte Mr. Evans számát, Robert kezébe nyomta.

- Ez a száma az apjuknak. Ő találta ki ezt az idétlenséget.

Robertnek sem kellett több, azonnal eleresztette Maryt, és a telefonhoz lépve kezdte tárcsázni Leonard számát, aki, mint a nagy üzletemberek százmilliónyi csörgés után volt hajlandó megnyomni - a világért sem fürgén - a zöld gombot.

- Halló?

- Jó napot! Én Robert Roberts vagyok, a világért sem szeretném magát zavarni csak szeretnék érdeklődni az iránt, hogy mikor is szeretnék végre hajtani a házak felújítását? - forgatta meg szemeit a férfi, ugyanis nem volt erőssége ez a nagyon udvarias módszer, de hát mindent be kell vetni annak érdekében, hogy az ő házukhoz egy ujjal se nyúljanak.

- Jó napot! Holnapután szeretnénk, esetleg felszeretné gyorsítani az átépítést?

- Nem, éppen ellenkezőleg! Azt akarom, hogy a mi házunkhoz ne nyúljanak! Megoldható lenne ez?

- Nem tudom miért jutott ilyen döntésre, de ha ez a szándéka, én mit bánom. Engem nem érdekel. Csak az embereken akartam segíteni, és még mi vagyunk a beképzeltek? - röhögött bele gúnyosan a készülékbe, amiért Robert már annyira szorította idegességében a telefonkagylót, hogy az kis híján összetört - Szóval Roberts ház kihúzva, ennyi lenne uram?

- Igen! - csapta le a telefont a férfi, mert nem akarta tovább hallgatni, hogy mennyire nagyra tartja magukat az a némber.

Ezalatt Aaron újra birtokba vette Ashley ajkait, aki tűrte az efféle ostromot. Nem tudta mi fog történni, csak élvezni akarta az életét. Bántották Dean szavai, de sejtette, hogy mivel testvérek meg fog neki bocsátani, hogy volt képe egy gazdag férfiba beleszeretni.

- Mit akart a sógorom?- szólalt meg két csók közt Aaron.

A lánynak lángba borult az arca, hogy bátyját a szeretett fiú már sógorként kezeli, családtagként, ezért elkönyvelte, hogy neki volt igaza, és nem Deannek, Aaron nem akarja őt kihasználni, és ebben, ha eddig kétségei is voltak, most már teljesen biztos volt benne.

- Az apád telefon számát.

- Tudom, hisz tőlem kérdezted meg aranyom - csiklandozta meg a lány derekát, aki erre hangosan felnevetett.

- Beszélni akartak vele a ház ügyben - mosolygott rá a lány, és egy csókot lehelt a fiú arcára, aki erre derekánál fogva elkapta és ruhástól lökte bele az óriási medencébe, így az óriási csobbanással érte el a vizet. Aaron száját hatalmas röhögések hada követte, viszont a vigyor lefagyott arcáról amikor sikoltozást hallott. A szeretett lány kiáltozását, ahogy az ő nevét hangoztatja.


- Aaron! Aaron! Nem tudok úszni! Segíts!

14 megjegyzés:

  1. Wow!
    Hog mi a véleményem? Ez egy irtó király, fenomenális, ultraszuper, megajó, fantasztikus rész volt!
    A Roberts ház biztonsága van...super!
    Siess a kövivel!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dorka!

      Hát ennek kifejezetten örülök. Mondhatjuk hogy biztonságban van, de azért még akadnak problémák.
      Igyekszem hozni
      Puszi

      Törlés
  2. Szia!

    Egyre jobbak a részek :) Így természetesen ez a rész is nagyon tetszett. Meglepett a családfő reakciója. Azt hittem, hogy jobban örülnek majd a lehetőségnek, de meg is lehet őket is érteni más felől. A végén a medencés jelenet során Aaron-on meglepődtem, hogy megtette, de kíváncsi vagyok, hogy ezek után mit fog lépni :) Várom a folytatást, hogy kiderüljön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit!

      Köszönöm :) Örülök, hogy tetszett! Robertet felidegesítette a fölényes csevegésével Leonard, s ezért is volt annyira kiakadva, de egyébként örülnek, viszont még ott van az is, hogy egy négyéves kislányt Dean otthon hagyott egyedül.
      Aaron is egyre jobban megkedveli Ashleyt, ezért viccelésként bedobta őt a medencébe. De hát a vicc, nem úgy sült el, meg látjuk mi lesz belőle ;)
      Igyekszem hozni, puszi

      Törlés
  3. Szia Lana <3
    Nagyon tetszett az új rész, mint mindig :D
    Nagyon sajnáltam a Roberts családot. De remélem most, hogy Robert beszélt az Evans család fejével az tényleg betartja a szavát és nem fogja lerombolni a házukat, hanem meghagyja úgy ahogy van. Emily nagyon aranyos volt, mikor kiállt Dean mellett, bár ő mindig olyan kis aranyos :) Ashley és Dean beszélgetése szomorú volt számomra, mert értem, hogy mindketten a legjobbat akarják a másiknak mégis ez ellentéthez vezetett közöttük. Remélem minden rendben lesz velük. Aaron és Ashley a végén nagyon aranyosak voltak, főleg a fiú a sógoros felszólalásával. Remélem gyorsan megmenti a lányt és, hogy annak nem lesz semmi baja.
    Siess a frissel, mert már most alig várom :D
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Valentine731!
      Oh, hát ennek örülök! :)
      Leonard nagyon kiszámíthatatlan ember, s az egyik gyermekével sem ápol túl jó viszonyt, ezért nem tudhatjuk előre mit forgat az eszében. Emily mint tudjuk a család kis bogara, s senki nem akarja, hogy valami baja legyen ezért kapott Dean is egy kis "hozzászólást" a szülőktől, de mivel a kislány végre elérte amit akart, miszerint egyedül maradhatott otthon, ezért megvédte a bátyját.
      Ashley és Dean nagyon jó testvéri viszonyt ápolnak ,de mivel az Evansék bekavarnak ezért se tudják mihez kezdjenek.
      Meglátjuk mi sül ki belőle ;)
      Puszi

      Törlés
  4. Szia csajszii ♥

    Áhh fantasztikus volt, imádtam, Dean benne a kedvencem, de ezt mondanom sem kell xD
    Dean szülei nagyon kedvesnek tűntek és nagyon sajnáltam őket nem ezt érdemlik és Lana apja egy féreg remélem megszegényednek xD Nah ez még viccnek is rossz xD
    És a végén Ashley és Aaron cukik voltak, de ami igazán meglepett az az volt, hogy Ashley nem tud úszni és meg kell mondjam kegyetlen vagy, de nagyon itt abba hagyni ez szemétség, siess a kövivel ám :P
    Puszii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóra!

      Ennek örülök, és gondoltam hogy Dean a kedvenc!
      Megszegényednek xDDDDD hát ezzel most feldobtad a napomat. Nem! Egyébként Leonard nagyon fölényes mindenkivel és ezért is beszélt így Roberttel, de ez nem lesz ilyen egyszerű.
      Én nem vagyok kegyetlen csak tudom mikor kell abbahagyni a fejezetet xD
      Igyekszem puszi

      Törlés
  5. Szia lana!

    ó ez nagyon aranyos volt , Dean egyre aranyosabb de még mindig ott van a kérdés hogy valóban tényleg teljesen őszinte-e Ashley-val .Majd kiderül.
    Dean egy kicsit kikelt magából de érthető hiszen csak megakartam óvni Ashley-t.
    Egy kicsit meglepett de örülök neki hogy ilyen egyszerűen el lehetett érni hogy az ő házuk érintetlen legyen újjáépítés ügyben.Nagyon jó fejezet volt!!!
    Várom a kövit!!!
    xo xo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Veronika!

      Aaron érzelmei amiket kimutat őszinték, viszont a fejében káosz van, mert nem tudja mi a helyes és mi nem. Így van, kiderül.
      Dean minden erejével azon van, hogy megfelelő körülményeket adjon a családjának és biztonságban tudhassa őket, ám az nem megy úgy, hogy azok éppen az ellenkezőjére vágynak.
      Azért nem ilyen egyszerű, de meglátjuk :)
      Örülök neki. Igyekszem :)

      Törlés
  6. Szia csajszi <3

    Szuper lett a rész. Nagyon vártam már. Én egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a Roberts család miért ennyire makacs..Oké Evansék gazadagok...de segíteni akarnak egy jobb élet lehetőségét nyújtják a számukra.Erre mit tesznek? Egyszerűen eldobják?Mi lehet az oka? Nem hiszem hogy csak az ellenszenv..Itt valami más dologról van szó. Ashley és Aaron megint nagyon édesek voltak és a vége megdöbbentő. remélem nem lesz semmi baja és később nevetni fognak a történeten.Csajszi <3 Most kérünk szépen mindannyian egy nagy adag Dean és Lana jelenetet:) Lepj meg vele minket.:)
    Puszillak<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Annie!

      Ennek örülök. A Roberts család azért ennyire "makacs", mert amiért eddig megdolgoztak a házuk, amiben mindannyian segítkeztek, örömüket lelték benne, azt most újjá építenék vadidegenek, és ezt ők nem engedhetik. A többit megtudjátok.
      Ashley és Aaron valóban jó párost alkotnak, viszont a fiú viccéből kitudja mi lesz, a folytatásból kiderül.
      A jelenetet pedig fontolóra veszem :)

      Törlés
  7. Szia csajszi! <3

    Vártam már az új részt, hiszem imádom ezt a történetet. Ashley és Aaron nagyon aranyosak voltak, de a végén nagyon megijedtem, hogy a lány nem tud úszni, remélem, hogy nem lesz semmi baj. Lana eléggé nem törődőmnek tűnik, és szerintem meg is sértődött Dean-re, akinek viszont értem a reakcióit. A család nagyon összetartó és ez látszik, amúgy nem gondoltam volna, hogy Leonard csak így ilyen könnyen engedélyt ad, hogy az ő házukat ne újítsák fel! Várom a folytatást, kíváncsi vagyok mi lesz Dean és Lana kapcsoaltával! Siess vele!

    Puszillak <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lonzita!

      Örülök, neki, hogy vártad, és hogy imádod *-*Boldogság :D
      Aaron mindent viccnek szánt, amiből lehet még kalamajka.
      Leonard nem is fog törődni Roberttel, sőőőt...
      Igyekszem a folytatással. Puszi

      Törlés